010-330 50 20

Leno Stenfeldt om kvalitetssäkring och framtiden för Svensk Vattenbehandling

sep 3, 2024

Leno Stenfeldt har varit i branschen i många år och driver Svensk Vattenbehandling sedan 2018. Vi fick ställa några frågor och här kommer svaren!

Vad handlar vattenbehandling av värme- och kylsystem om, vad är poängen?

I alla våra värme- och kylsystem finns en systemvätska, vatten, om den inte håller en god kvalitet försämras hela systemet med ökade kostnader och driftsstörningar som följd.

På Svensk Vattenbehandling erbjuder vi skräddarsydda lösningar för rent vatten i kyl- och värmesystem till industrier, fastighetsbolag och BRF:er där resultatet blir förlängd livslängd, lägre energiförbrukning och minskat underhåll.

Det verkar vara en del hokus pokus i branschen, vad säger du om det?

Ja tyvärr finns en del produkter och tjänster som inte når ända fram, det är tragiskt och ledsamt.

Vår kvalitetssäkring bygger på några enkla fakta:
– Vi mäter alltid vattenkvaliteten innan vi föreslår en åtgärd.
– Våra metoder och lösningar är testade av RISE.
– De åtgärder vi föreslår ligger i linje med VDI 2035 och VDI 6044 som är erkända industristandarder i branschen.
– Efter genomförande följer vi upp och optimerar så vi når efterfrågat resultat.

Vad driver dig att fortsätta framåt?

Jag är en person som älskar att engagera mig! Varje gång vi lyckas hjälpa en kund lösa sina problem och nå en god drift på sina tekniska system ger det en riktigt kick!

Dessutom gillar jag att lära nytt och möta utmaningar. Så även om jag kan tekniken och har god förståelse för olika situationer vi ställs inför att lösa så är det stimulerande att hitta rätt lösning för just det värme eller kylsystemet, ofta behövs en skräddarsydd lösning.

Vad händer just nu?

Kanske kan nämna tre saker:
1. För oss på Svensk Vattenbehandling är vi glada att under senaste åren ha kunnat etablera oss i Stockholm, Uppsala och Mälardalen med 3 personer på plats. Det är en spännande utveckling däruppe just nu.
2. Under 2023 utvecklade vi vårt produktsortiment så vi framöver bättre kan hantera de förfrågningar vi får med exakt den lösning varje uppdrag behöver.
3. Spännande är också att följa de forskningsprojekt som SBUF driver med Ralf Ospino, vid rodret. Sådan forskning gör att fler får upp ögonen för behovet och vi har en lägre tröskel att hjälpa dem vi möter förstå vilka lösningar som behövs. Nästa rapport ska komma nu inom kort, den ser vi framemot.

Jag är en person som älskar att engagera mig! Varje gång vi lyckas hjälpa en kund lösa sina problem och nå en god drift på sina tekniska system ger det en riktigt kick!

Leno-Stenfeldt

Leno Stenfeldt om kvalitetssäkring och framtiden för Svensk Vattenbehandling

Nyhetsarkiv

Kan vi hjälpa dig?